Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът ppIANISSIMO обяви конкурс за нова клавирна музика

piano

Екипът на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO обяви конкурс за нови композиции за пиано от две до шест ръце с времетраене до 10 минути.

Предложения се приемат до 18 ноември 2018 г. като съобщения с прикачени файлове на страницата на фестивала в социалната мрежа Facebook – ppIANISSIMO FESTIVAL. Изпращането и на демо изпълнения или компютърни симулации е желателно.

Финалистите ще бъдат обявени не по-късно от началото на месец декември 2018 г. и техните произведения ще бъдат премиерно изпълнени от талантливи млади български пианисти в концерт на 30 март 2019 г. в рамките на ppIANISSIMO 2019. На лауреатите в конкурса ще бъдат предоставени професионални документални записи от изпълненията на техните творби.

Други условия: Всеки участник в конкурса може да кандидатства с не повече от две нови или неизпълнявани публично пиеси. Партитурите на композициите не трябва да бъдат публикувани до датата на обявения концерт. Други ограничения относно възраст, произход или идентичност (национална, културна, религиозна, сексуална и пр.) на кандидатите няма.

Подробности разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" д-р Илия Граматиков - артистичен директор на фестивала ppIANISSIMO. Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени