Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон отхвърля критики за снимка със среден пръст

Френският президент Еманюел Макрон позира за снимка с двама младежи при визитата си в дома на единия от тях на остров Сен Мартен.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли критиките, с които бе засипан, заради снимка, на която позира с гол до кръста младеж, показващ среден пръст, при пътуването му до френски територии на Карибите през уикенда, предаде АФП.

„Не мога да намеря думи, за да изразя нашето възмущение… Това е непростимо“, заяви лидерката на крайнодесния Национален сбор Марин льо Пен в коментар в Туитър, където пусна снимката на Макрон с двама чернокожи младежи на остров Сен Мартен.

Крайнодясната Марин льо Пен пусна в Туитър снимка на Макрон, който позира до младеж, показващ среден пръст.

„Причината да се боря да бъда избран вместо Марин льо Пен е, че съм тук днес, тъй като обичам всички деца на Републиката, независимо от проблемите им в миналото“, отвърна Макрон.

Президентът се отби непланирано в дома на единия от младежите на снимката, който неотдавна излязъл от затвора след излежаване на присъда за обир. След като му каза да зареже престъпните действия, защото „майка ви заслужава нещо по-добро“, Макрон (40 г.) позира за снимка с него и неговият гол до кръста приятел, който показа среден пръст.

Президентът ги защити, като каза, че след снимката те донесли на ръце момиче с увреждания, за да се срещне с него. Те го „направиха, защото показах доверие и уважение към тях. Това е нашата република“, каза Макрон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени