Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рамадан Аталай: Даваме сигнал на управляващите, че не може да внасят лобистки текстове

Рамадан Аталай
Снимка: БГНЕС
50 процента от глобите, събрани чрез видеокамери - глоби за пътни нарушения и превишаване на скоростта, ще отиват в общините. Този ангажимент е поел заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред кметовете на 13-ата годишна среща на местните власти в курорта Албена. Срещата се организира от Националното сдружение на общините в България и има за цел да предостави възможност за диалог между централното и местното управление. Премиерът Бойко Борисов и зам.-министър председателят Томислав Дончев също участват в срещата.  

Отношенията между местната власт и МВР и невралгичните промени в Закона за местното самоуправление - темата коментира в "Нещо повече" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Въпросът е как ще бъдат осигурени средствата и как ще бъдат поделени отговорностите между Министерството на вътрешните работи и общините. Това е дезертиране на изпълнителната власт от отговорност да внесат промените от името на управляващата политическата сила. Буди съмнение, че това правят отделни хора от малкия политически партньор. Този път кворумът беше онзи сигнал, с който управляващите да разберат, че не може повече да внасят лобистки текстове. Внесеният текст е неприемлив от Министерството на вътрешните работи. Неприемливи са също лобистки текстове в енергетиката. ДПС се опитва да изостри вниманието на мнозинството, че някои текстове не са в интерес на обществото. Опозиционните политически сили трябва да бъдат винаги коректив", подчерта Аталай.

Още по темата чуйте от звуковите файлове. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна