Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинодебютът на Галин Стоев "Безкрайната градина" в арткината от 5 октомври

Кинодебютът на известния театрален режисьор Галин Стоев "Безкрайната градина" е в арткината от 5 октомври, съобщават разпространителите.

Определян като "поетичен жест към зрителя" и "най-нежния български филм", "Безкрайната градина" беше удостоен с наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала "Любовта е лудост" във Варна. Продукцията е в конкурса на 36-ия Фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна и в програмата на Четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri - 2018, която предвижда среща с екипа и специална прожекция с червен килим.

Филмът е по мотиви от пиесата на Яна Борисова "Приятнострашно" – една от нашумелите постановки на Галин Стоев, заедно с "Малка пиеса за детска стая", "Хората от Оз", "Танцът Делхи". Режисьорът и авторката са сценаристи на филма, задкадровите диалози са на Георги Тенев. Майсторската операторска работа е на Борис Мисирков и Георги Богданов, музиката – на Саша Карлсон.

В главните роли са великолепни млади актьори – Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Филмът е със специалното участие на Никола Анастасов – в последната му роля.

"Безкрайната градина" е съвременна градска драма, под чиято повърхност пулсират невидими светове и се раждат неочаквани чувства. На пръв поглед Филип има всичко – успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. 

Виктор, чувствителен и уязвим, помага на Ема в цветарския ѝ магазин. След срещата си с нея Филип внезапно осъзнава, че за пръв път се чувства истински жив и озарен от непонятно чувство. Той интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, до които не е имал достъп. Животът на Филип започва да се променя, докато Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същото момиче... 

CineLibri разпространява филма с подкрепата на Националния филмов център и програмата "Творческа Европа - МЕДИА" на ЕС. Продуцент е АГИТПРОП.

Информацията е на БТА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна