Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група P.I.F. прави морски ънплъгд спектакъл с акордеон, тромпет и... рисуване с пясък

Пясъчно-акустичен концерт подготвят музикантите от „P.I.F.“ Резултатът ще е видим и подходящ за посещение на 13 октомври (събота), а днес фронтменът Димо пусна няколко информационни порции в аванс.

Ще изпеем всички познати и обичани песни („Приказка“, “Огън”, „Вали“, „Седем“, „Цялото небе“ и други), плюс нови – обеща Димо. Но това не е всичко, аранжиментите са изцяло различни – с участието на акордеон, тромпет, цигулка, чело, контрабас…

Идеята е сцената да бъде преместена в средата на клуба и да се образува своеобразен сал на корабокрушенци.

Бягството от стандартния акустичен концерт ще бъде постигнато и с помощта на режисьора и художник Мария Банова, която ще рисува с пясък в синхрон с музиката върху голяма светеща стъклена маса. Всеки кадър, който ще оживее пред очите на публиката, ще е уникален, защото никога повече не може да се повтори по същия начин.

Гост музиканти са: Мишо Йосифов – тромпет, Илко Градев – акордеон, Михаела Ненова – цигулка и Илияна Георгиева – виолончело.

Много е важен дрескодът. Желателно е публиката да дойде, облечена в синьо, за „да стане картинката пълна“ – сал в море…

Като направим този концерт, ще го завъртим в страната с турне, допълни още Димо Стоянов, с което вдъхна надежда у феновете и извън столицата.

Чуйте повече по темата в разговора на Мартен с Димо от „P.I.F.“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна