Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо няма да играе за Португалия до края на годината

Сантош няма да може да разчита на Роналдо тази година.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо няма да бъде викан в националния отбор на Португалия за оставащите мачове през тази година, предаде Асошиейтед Прес. Европейският шампион играе в двубой от Лигата на нациите срещу Полша на 11 октомври и приятелска среща с Шотландия на 14 октомври. На 17 ноември „мореплавателите“ гостуват на Италия в мач за Лигата.

Решението идва скоро, след като звездата беше обвинен в изнасилване в Съединените щати от Катрин Майорга. Роналдо отрече категорично обвинението за деянието, което според жената било извършено през 2009-а в Лас Вегас.

Кристиано се е срещнал с президента на футболната федерация Фернандо Гомеш и националния селекционер Фернандо Сантош. Тримата са взели решение нападателят да пропусне мачовете на Португалия през октомври и ноември.

„Съгласихме се, че той няма да бъде на разположение в оставащите мачове до края на годината – два през октомври и един през ноември. Роналдо няма да бъде с нас“, заяви Сантош.

Наставникът отказа да разкрие детайли от разговора, но каза, че очаква петкратният носител на „Златната топка“ отново да играе за Португалия.

Роналдо пропусна и двата мача на отбора след световното първенство в Русия, за да се аклиматизира по-бързо в новия си отбор „Ювентус“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!