Eмисия новини
от 13.00 часа

Паоло Фрезу и Ларс Даниелсон със съвместен албум, плюс Лионел Луек и още Антонио Серано

Италианският маестро Паоло Фрезу и шведският джаз басист Ларс Даниелсон
Снимка: ACT / Steven Haberland

Първият октомврийски Слънчев джаз+ започва с прощаване с двама изключителни музиканти, оставили по различен начин своите отпечатъци в света на джаза. Слушаме Шарл Азнавур в компанията на един от първите ни "кръстници" - Мишел Петручани. Джери Гонсалес свири Майлз в компанията на Чано Домингес и Алекс Акуня.

В навечерието на концерта на Антонио Серано на 11-и, който слушателите ни извън София ще могат да гледат и на лайвстрийм в Бинар, продължаваме с представянето му тук. Освен още документални записи от фестивала в Йекла 2017, той ни изненадва с различен прочит на Вангелис, Пат Матини и Луис Бонфа.
Втората част на предаването е посветена на новите албуми на китариста Лионел Луек в компанията на Пино Баладино и Венсан Сегал.
Още чело в първия студиен проект Summerwind на Паоло Фрезу и Ларс Даниелсон. Подробни плейлисти с всички участници в днешното предаване на страницата на Бинар и в стрийм Дуенде на Бинар, където всяка събота и неделя от 22 до 23 можете да слушате стари издания на това предаване.

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, от 23:00 ч., на честотите на Радио София или онлайн.

Още от