Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вавринка и Раонич отпаднаха в Шанхай

Стан Вавринка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Стан Вавринка отпадна в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд 7 милиона долара.

Участващият с "уайлд кард" бивш номер 3 в света Вавринка пласира 14 аса, но загуби от 13-ия поставен Борна Чорич (Хърватия) с 6:4, 4:6, 3:6 след два часа игра. 

33-годишният швейцарец взе първия сет с единствен пробив за 4:3, а след това във втората част пропусна два брейкбола в седмия гейм. Чорич се измъкна от затруднената ситуация и от своя страна проби за първи път подаването на съперника за 6:4, с което изравни резултата. 21-годишният хърватин стартира силно и в третата част, в която дръпна с 4:1 и запази аванса си до края.

Чорич ще срещне във втория кръг квалификанта от САЩ Брадли Клан, който наниза 18 аса и обърна Ник Кириос (Австралия) с 4:6, 6:4, 6:3. 

Номер 14 в схемата Милош Раонич (Канада) също отпадна на старта след поражение от квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ) с 3:6, 7:5, 3:6.

Раонич наниза 23 аса, но допусна и три пробива, което се оказа решаващо. Макдоналд ще срещне във втория кръг Пабло Кареньо Буста (Испания).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!