Повече от трибют: The Tree Gees

Четвъртък, 11 октомври, 11 часа
Снимка: Claudio Junior Bielli

Италианските музиканти Алесандро Самарини (китара), Паоло Амати (бас), Франц Банкалари (пиано и кийборди) и Ецио Заканини (барабани), създават групата си The Tree Gees в началото на 90-те години на миналия век.
Вдъхновени от своите кумири, легендарните Bee Gees, посвещават кариерата си освен като изпълнители на хитовите им песни, така и на свои авторски, но в уникалния стил на братята Гиб.

След успешното им представяне из цяла Италия през годините, The Tree Gees осъществяват концерти и в основните градове на Германия, Полша, Холандия, Швейцария, Монако и Франция.
Превръщат се в най-добрата европейска трибют група на Bee Gees и печелят сърцата на публиката.
Радвайки се на богата сценична дейност, тъй като досега концертните им изяви надхвърлят 700 участия, те се появяват активно в радио и телевизионни предавания, което подсилва популярността им.

Както знаем, британската група Bee Gees е едно от явленията в световната популярна музика и много трудно, почти по никакъв начин не биха могли да бъдат пресъздадени съвсем автентично.
Техните фалцети, вибрато, специфична бленда и безметежното им интониране, са отличителните белези, по които винаги могат да бъдат познати.

Каня ви да се убедите в обратното, уважаеми слушатели, тъй като, това което ще чуете, също можем да наречем явление.
И тук не става дума за имитация, а за висок професионализъм и любов към завещаното от Bee Gees.
Освен много добри инструменталисти и певци, членовете на The Tree Gees са перфектни композитори и аранжори.

Тази година излезе албумът им Sunday for lovin` с изцяло авторски песни, които ми спряха дъха.
Изненадана и очарована останах от чутото. Гласовите им тембри, соло и вокалните изпълнения, мелодиите и аранжиментите ме навяват на мисълта, че това са преродените братя Гиб.
Заповядайте да чуете, от една страна песни, в които прозират виталната атмосфера на британските братя, а от друга - собствената душевност и почерк на италианските музиканти.
Нека се срещнем не просто с един трибют бенд, а с едно съчетание от уважение и обожание към големите Bee Gees!

Още от категорията

Атанас Кръстев - успехът е човек да е щастлив

В късната петъчна вечер на 19 октомври в предаването „Български изпълнители” ще ви срещнем с Атанас Кръстев. Продължавайки професионалния път на семейството си, Атанас Кръстев се изявява на концертната сцена от 6 годишен. Възпитаник е на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, Националната музикална академия „Панчо Владигеров”, през 2011..

публикувано на 19.10.18 в 16:25

Иван Сусанин (Живот за царя) - Опера в 4 действия (5 картини) с пролог и епилог

Музика: Михаил Глинка Либрето : барон Георгий фон Розен, редакция Сергей Городецки Първо изпълнение : 9 декември 1836 г., Санкт Петербург Първо изпълнение в България: 27 ноември 1940 г., София Място и време на действието : Русия, с. Домнино, Москва и Полша, от есента на 1612 г. до зимата на 1613 г. Действащи лица: Иван Сусанин, селянин..

публикувано на 19.10.18 в 15:57

Станислав Пандин - Траша: С творческия хаос се разбираме чудесно

Какво би излязло от хлапе, което на 11 години отива със сестра си до ЦУМ, за да си купи китара? Най-вероятно то става музикант. Станислав Пандин, по-известен като Траша, днес работи в Държавната агенция за закрила на детето и преподава в Софийския университет. В продължение на 13 години е училищен психолог, а с адвокат Йордан Костов..

публикувано на 19.10.18 в 12:10

Чарли Хейдън

Джазмен, определен от сп. "Тайм" за "един от най-надарените и смели джаз музиканти", това е Чарли Хейдън. За съжаление той си отиде от този свят неотдавна, на 76 г. Последният му албум носеше заглавието "Last Dance" - може би усещане за пътя към друг свят. В него талантливият басист си сътрудничи отново с добър, стар приятел  - пианиста Кийт Джарет . С..

публикувано на 19.10.18 в 10:25
Марк Рибо

„Аларма Пънк Джаз“ с тридневен фестивал на 22, 23 и 24 октомври

В началото на следващата седмица – на 22, 23 и 24 октомври – концертната платформа „Аларма Пънк Джаз“ на БНР се завръща към фестивалния формат. Поводът, разбира се, е 10-годишния юбилей на „Аларма“. Тридневният „Аларма Пънк Джаз Фест“ ще бъде открит в понеделник (на 22 октомври) в клуб *Mixtape 5*, B-Side с The Cavemen от Оукланд, Нова Зеландия –..

публикувано на 18.10.18 в 17:20

Визитка на Константин Илиевски

Константин Илиевски е потомствен музикант. Носи името на покойния си дядо – теоретик и музикален педагог. Баща му е композитор, майка му и баба му Анна Илиевска – преподавателки по пиано. Произхожда от фамилия на известни български музиканти. Започва да учи пиано на 5 години при проф. Милена Куртева в София, а на 13 години продължава обучението си в..

публикувано на 18.10.18 в 16:35

Левон Манукян: Иван Маринов ме научи на много

Навършиха се 90 години от рождението на големия български композитор и диригент Иван Маринов. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Левон Манукян, който е негов ученик, сподели: „Определено това е едно от емблематичните имена на българската диригентска школа – име, което не само остави почерк в нашата българска музикална култура, но и извън..

публикувано на 18.10.18 в 15:56