Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Далаклиев и Калоян Бинев вече са под пагон

Снимка: БФ Таекуондо

Двама от най-добрите ни състезатели по таекуондо, олимпийска версия вече са в редиците на Българската армия. Носителят на бронзов медал от световното първенство в Муджу и европейският шампион от първенството в Пловдив подписаха договори с Министерството на отбраната и са част от Националната военна спортна федерация.

Като военизирани спортисти двамата ще участват във всички състезанията организирани от МО, НВСФ, както и от Международния съвет за военен спорт (СISM). Най-близкото състезание за тях ще е световното първенство по таекуондо за военни в Бразилия.

„Това за мен е един огромен успех, едно признание. Те ни приеха и ни военизираха като спортисти, а знам колко е трудно да се влезе в редиците на Българската армия. Това за е голямо предимство, защото може да вземе 10 допълните точки за ранглистата от световното първенство в Бразилия“, заяви специално за БНР Калоян Бинев.

„Много се радвам, че има честта да представям България, като военнослужещ. Подготовката ми продължава още предишните състезания. Надявам се да се чувствам добре и да мога да покажа на какво съм способен. Така ще защитя това доверие и тази чест, която ми е оказана“, допълни Владимир Далаклиев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!