Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 000 лева глоба за строителния надзор на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София

Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че няма да харчи парите на софиянци или европейски средства за некачествено свършена работа. Коментарът ѝ е по повод реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев".

Кметът заяви, че има сериозни забележки към изпълнението на задачите на строителния надзор:

"Защото се налага аз или моите колеги да връщаме изпълнителя своевременно, за да коригира участъци. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Аз искам те предварително, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре“.

Строителният надзор на ремонта ще бъде глобен със 100 хиляди лева.

Йорданка Фандъкова призовава столичани да изчакат завършването на проекта, преди да дават своята оценка за облика на града. На обвиненията, че променя духа на градския център, тя отговори:

"Разкривените бетонови плочи, скърцащите релси, кашоните от банани или бельото, което висеше по сергиите на "Граф Игнатиев", асфалтовата настилка - за мен това не е духът на София. Това е част от разрухата, с която през последните 10 години се борим в София“.

Първият етап от реконструкцията на бул. "Пенчо Славейков", участъка между булевардите "Прага" и "Витоша", ще бъде завършен до 21 октомври. Вторият етап от рехабилитацията на булеварда ще продължи догодина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени