Eмисия новини
от 20.00 часа

"Фортисимо фамилия" поставя началото на новия сезон със "Спящата красавица"

Снимка: Фортисимо Фамилия

В края на октомври в зала „България“ се завръща най-любознателната публика – детската, за първия концерт на „Фортисимо фамилия“ – „Спящата красавица“ на Чайковски.

За поредна година музикалните приказки на „Фортисимо“ ще се появят и заедно със Софийската филхармония ще покажат вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.

През новия си сезон от екипът е заложил в програмата на шест детски концерта, два за тийнейджъри и е дин  образователен концерт за възрастни в програмата „фортисимо Академия“.

„Всичко е много екстремно във „Фортисимо фамилия“ и може би това е едно от най-ценните качества на този проект, че той е изключително динамичен, защото се прави за деца. Много рядко се повтарят концерти. От деветте програми на Фортисимо за тази година, само две се повтарят, всички останали се правят в момента“, споделят актьорът Деян Ангелов и виртуозният цигулар Павел Златаров.

„Чайковски е може би най-популярният композитор в света. Първият концерт „Спящата красавица“, не е толкова концерт за спящата красавица, колкото е един концерт, посветен изцяло на музиката на Чайковски. Искаме да въведем децата в изключителното разнообразие и красота на музиката на Чайковски. Вече „Лешникотрошачката“ е един проект, който ще бъде изцяло на музиката от балета „Лешникотрошачката“. Спяща красавица на сцената няма да има. С риска да издам от кухнята неща, ще кажа, че някой е изчезнал, все още не знаем кой“, каза Залаторов.

„Спящата красавица“ ще бъде на 28 октомври в зала „България“, от 11.30 часа, каза писателят Александър Чобанов, който е и сценарист на „Фортисимо фамилия“.

„Важното е не толкова самата спяща красавица и дали е там, важното е, че продължаваме да разказваме образователни истории на децата и да има все такъв широк интерес към програмата. Има няколко експеримента и за нас. Единият от които е образователният концерт за възрастни „Пролетно тайнство“, което е една много трудна пиеса за изпълнение и не знам как ще се справим“.

Още можете да чуете в звуковия файл.  


Още от

Ударни инструменти

публикувано на 17.06.19 в 09:10

INNERGLOW на РАДИО ПАРК ФЕСТ 2019

публикувано на 16.06.19 в 14:37

MIRY на РАДИО ПАРК ФЕСТ 2019

публикувано на 16.06.19 в 09:10

ОСТАВА на РАДИО ПАРК ФЕСТ 2019

публикувано на 16.06.19 в 09:06

IVA на РАДИО ПАРК ФЕСТ 2019

публикувано на 16.06.19 в 08:50
Лейди Гага

Числа 2

публикувано на 16.06.19 в 08:05