"Акага" с поглед към онези дни и с поглед към бъдещето

Снимка: БГНЕС

Фюжън формацията „Акага“ ще отпразнуват своя 27-и рожден ден с голям концерт в зала 1 на НДК. Звукът ще бъде поверен в ръцете на финландски екип, доказал се с работата си с големи звезди, ще има и финландска агитка. Ще се предлага новият албум на CD и винил. Това е повод за гостуването на Краси Куртев и Петър Главанов в „Сценична треска“.

„Искам да съм успешен музикант, но на възрастта на студент - звучи като най-доброто, което може да се случи на един музикант, и така тази закачка отвори вратата за много спомени и мечти - от първото влизане в студиото до идеята за съвсем нов албум. Една група няма смисъл да съществува, ако не свири поне 100 гига на година, за да има пулс... Това е все едно да си културист и да ходиш на състезание, без да си тренирал“, обясняват Краси и Петър, а ние всички знаем, че „Акага“ имат активна концертна програма. С други думи – „тренировки“ не им липсват.

На сцената ще бъдат всички музиканти, които през годините са били част от групата - Калин Вельов, определен за кръстника на „Акага“, китаристите Цветан Недялков, Оги Весков и Чавдар Гочев, Ясен Велчев и Вихрен Урумов – клавир, и барабанистите Кристиян Александров и Александър Василев.

Чуйте интервюто на Бояна Андреева и Николай Захариев с Краси Куртев и Петър Главанов в прикачения звуков файл.


Още от категорията

Violino d'amore - първи солов албум на цигуларката Кремена Николова

В предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" представяме първия солов албум Violino d’amore на българската цигуларка Кремена Николова, която живее и работи във Венеция, а вече пета година предколедно организира и фестивал, наречен San Martino a Natale.Това издание е посветено на 340-годишнината от рождението на Антонио Вивалди, а музиката на гениалния..

обновено на 10.12.18 в 18:34

Ирландската бой група "Boyzone" издаде финалния си албум след 25 годишна кариера

Ирландската бой група “Boyzone“ подготвя раздялата си феновете след  25 години на сцената. Финалният албум в успешната кариера на групата стана "Thank You & Goodnight" , издаден на 16-ти ноември. Връщайки спомена към началото от „Boyzone“ коментират: „Когато започнахме като петима млади дъблинчани, готови да се изправят пред света,..

публикувано на 10.12.18 в 17:52

Холандската група "Pip Blom" е носител на наградата "Music Moves Europe Talent Awards" за 2018

Инди рок групата от Амстердам   "Pip Blom" ще бъде удостоена официално с наградата " Music Moves Europe Talent Awards" на 16-ти януари 2019-та година на церемония в Грьонинген- Холандия. "Pip Blom" е едновременно името на групата и името на фронтдамата – 22 годишната певица, автор и китарист. Движещата сила на състава е Pip..

публикувано на 10.12.18 в 17:28

Тромбонисимо

Когато решихме да представим музика за тромбон и тромбони, малко се колебаехме дали този импозантен със звук и осанка инструмент няма да внесе известно еднообразие, но оказа се, че превъплъщенията му в двата стила са толкова интригуващи и много, че дори и няколко предавания не биха ни стигнали да ги покажем. Предлагаме Ви изпълнения на група от четири..

публикувано на 10.12.18 в 16:35

"Така правят всички жени" – прекрасно предусещане за "2019 Пловдив Европейска столица на културата"

„Франсоаз Саган попита „Обичате ли Брамс“? Никой обаче не пита обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор. Ясните и недвусмислени неща обаче често са съмнителни. Моцарт е над въпросите, над харесванията и дори над обичта. Моцарт е. Това, че той е, издига човечеството в степен. Моцарт ни разкрива какви сме и заедно с това ни..

публикувано на 10.12.18 в 13:45

Людмил Ангелов свири Рапсодия в синьо със Софийския духов оркестър

Тази вечер от 19 часа в зала "България" е (вече) традиционният коледен концерт на Софийския духов оркестър. Заглавието е красноречиво –  Коледа с Гершуин ! Диригентът Юли Дамянов  е подготвил една чудесна програма с всички най-знакови творби на големия американски композитор – от  Кубинската увертюра , през  Един американец в Париж  до избрани..

публикувано на 10.12.18 в 13:43

"Марни" от киносезона на Метрополитън

„Марни“ е история за млада красива англичанка през 50-те години на миналия век, героиня от роман на писателя Уинстън Греъм, която ни се представя първоначално като безскрупулна лъжкиня и крадла – тя често и лесно сменя външността и името си, мести се от град на град, печели доверието на шефовете на различни фирми, но когато мъжете започнат да..

публикувано на 10.12.18 в 13:19