Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старинни музикални инструменти и барокова музика в първия детски образователен концерт на 12 октомври

Българското национално радио организира безплатната програма за най-малките

Барокова музика, изпълнена на старинни музикални инструменти от прочутия берлински ансамбъл "Акамус", ще чуят малчуганите в първия концерт от новия сезон на Детската образователна програма на БНР на 12 октомври, петък, от 16:30 ч. в Първо студио на Националното радио. Участието на децата и техните родители и учители е безплатно.

И през този концертен сезон „Музикална къща БНР“ ще продължи да среща децата с най-добрите български и чуждестранни музиканти и да ги води увлекателно във вълнуващия свят на класическата и фолклорната музика. Стотици деца всеки сезон стават част от безплатната програма, организирана и осъществена от общественото радио.

Първият гост за този сезон, Ансамбълът на Академията за старинна музика в Берлин, известен като "Акамус", е сред лидерите на камерната музикална сцена, постигнал безпрецедентен световен успех. "Акамус"  изнася над 100 концерта годишно, а съставът му варира от камерен до симфоничен оркестър. Ансамбълът на Академията за старинна музика неизменно присъства на най-реномираните европейски и световни музикални сцени от Ню Йорк до Токио и от Лондон до Буенос Айрес.

За участие в безплатната детска образователна програма е желателна предварителна резервация на имейл: geshevska@bnr.bg ​или на телефони 02/9336279 и 02/9336486.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия