Авария при старта на „Союз“ към МКС, аварийно кацане в Казахстан

Космонавтите Алексей Овчинин и Ник Хейг са се приземили успешно в Казахстан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на старта на руския космически кораб „Союз“, който трябваше да излети към Международната космическа станция, е станала авария, съобщава РИА „Новости“.

На борда на кораба са руският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг, които трябваше да поемат дежурството на МКС.

Според РИА „Новости“ космонавтите са изпитали претоварване от 6 G.

По-късно беше съобщено, че капсулата с космонавтите се е приземила аварийно на територията на Казахстан.


Още от категорията

Проф. Димитър Шишков: Трябва да има радикална реформа в здравеопазването

Асоциацията на организациите на българските работодатели предложи на президента Румен Радев провеждането на широка дискусия за икономическия растеж на страната. “Какво да се направи в здравеопазването. Да, защото здравеопазването е основна част от качеството на живот. Трябва да има радикална реформа, а не половинчати, като тези, които се случват в..

публикувано на 16.10.18 в 20:16

Обявяват нов конкурс за проект за ремонт на столичния площад "Света Неделя"

Конкурсът за проект за реконструкция на площад "Света Неделя" е прекратен и ще бъде обявена нова процедура с променени условия, по-достъпни за участието на български архитекти. Основните изисквания ще са свързани с наличие на опит, като намаляват финансовите изисквания към кандидатите. Подготовката на новия конкурс се очаква да отнеме близо месец. За..

публикувано на 16.10.18 в 20:06

Наско Митев: Някой преднамерено внесе страх сред работещите в Мини Марица-Изток

Няма да има съкращения в Мини Марица-Изток след срещата на синдикатите с министър Теменужка Петкова и шефовете на държавните енергийни предприятия.  “Смея да твърдя, че с министър Петкова водим доста добри диалози. В последно време имаме доста срещи. Ще повярвам, когато стане факт. На срещата стана ясно, че на 22-и този месец ще се даде..

публикувано на 16.10.18 в 19:37

Веска Волева: В случая с “Джи Пи Груп“ става въпрос за поставени лица

“Как е станала “Джи Пи Груп“, кой е стоял зад нея, за да може да печели толкова скъпи и толкова важни обществени поръчки. Според мен тук става въпрос за поставени лица“, каза адвокат Веска Волева в предаването “Нещо повече“. “В нашата държава няма управление на по-долни нива. Има управление на едно единствено ниво и то се казва Бойко Борисов...

публикувано на 16.10.18 в 18:39
Су-27 от състава на украинските военно-въздушни сили.

Украински Су-27 се разби на съвместни учения със САЩ

Украински изтребител Су-27 се разби днес по време на съвместни учения с ВВС на САЩ във Виницка област в югозападната част на страната, предаде ТАСС. Генералният щаб на украинската армия съобщи, че самолетът е паднал около 17 ч. местно време в района на село Уланов между Бердичев и Хмелник и че са в ход издирвателно-спасителни действия...

публикувано на 16.10.18 в 18:33

Илиян Терзиев, Камара на строителите: Няма политически чадър в случая с "Джи Пи Груп"

"Не трябва предварително, без да се произнесат съответните компетентни органи по какъвто и да било въпрос, да се дават характеристики и мнения". Това каза Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България, по случая с "Джи Пи Груп". Утре ще излезе декларация от името на строителната камара, в която ще бъде изяснена позицията по..

публикувано на 16.10.18 в 18:11

РЗИ - Габрово предупреждава за Ку-треска по животните

Районната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово предупреждава за усложнена епидемиологична обстановка в областта в следствие на регистрирани огнища на Ку-треска по животните.  От здравната инспекция предупреждават за завръщането на забравената болест, от която страдат и хора, и животни, след като в областта са регистрирани шест случая на Ку-треска..

публикувано на 16.10.18 в 17:41