Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След среща с началника на НСО Сидеров отказал постоянна охрана за семейството си

Снимка: БГНЕС

Началникът на Националната служба за охрана Данчо Дяков се срещна с председателя на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и лидер на партия „Атака“ Волен Сидеров. След срещата Сидеров съобщи, че с Дяков са разговаряли за пътния инцидент със съпругата му Деница Гаджева. Сидеров бил отказал на този етап постоянна охрана за семейството си:

"Той се интересуваше от това какво се е случило, има ли нужда да осигурява охрана за мен и семейството ми. Аз казах, че за момента няма. Останахме на разбирателството да имаме връзка и той да даде допълнителна информация, за да преценим добре има ли нужда от постоянна охрана".

Волен Сидеров заяви пред журналисти в парламента, че продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов и настоява „Атака“ да поеме министерството на вътрешните работи:

"Ясно е, че трябва много сериозни, организационни промени да се направят. Кой и как да ги направи, "Атака" предлага своето съдействие в тая посока, питайте ги, нека да го кажат Каракачанов, Симеонов, господин Борисов и Цветанов, да кажат, те са членове на Коалиционния съвет, да кажат приемат ли идеята "Атака" да оглави това министерство".

Сидеров не каза категорично дали е предлагал Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, но заяви, че Лазаров има пълната му подкрепа. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!