Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца в Пловдив

Снимка: община Пловдив

На днешната сесия на пловдивския общински съвет беше разкрита измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца. Съветниците отказаха да предоставят безвъзмездно зала „Колодрума“ за благотворителния концерт на 19 октомври, каквото искане е постъпило от Сдружение „Всички заедно за една кауза". Причината за отказа са засечени фалшиви данни в документацията.

По думите на председателя на местния парламент Савина Петкова, в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на Националната комисия за ЮНЕСКО. Съмнението било породено от документа на комисията, от чието име се представял като главен секретар Венцислав Манчовски, защото поставените печати били на студентска организация за образователен обмен от Благоевград и на българо-виетнамска промишлена организация. 

"Установихме, че националната комисия на ЮНЕСКО не знаят, че са патрон, не са взимали подобни решения, техният главен секретар е госпожа Андреева, мандатът й е изтекъл, в момента чакат друг главен секретар, но не въпросния господин", каза Савина Петкова.

Междувременно, представителите на сдружението, които присъстваха на Сесията, заявиха, че също са били подведени. Те не отрекоха, че до този момент са продадени около две хиляди билета на цени от 10 и 20 лева, и увериха, че ще върнат парите на хората.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!