Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров създава Академия за професионално майсторско шофиране

Снимка: Личен архив

Един от най-добрите ни пилоти в момента създава Академия за професионално майсторско шофиране. Проектът на талантливия автомобилен състезател е на финалната права и скоро се очаква да бъде представен официално. Новината разкри за БНР самия Григор Григоров който заради травмата на Петър Сивов ще пропусне 49-то издание на рали „България“.

„Състоянието на Петър е добро. Подобрява се много бързо, даже по-бързо от прогнозата на докторите. Ходи на работа. Проблемът е, че травмата е прекалено тежка, все пак са засегнати прешлените. Това е и причината да пропуснем рали България. Ако възстановяването му върви по-бавно от очакването или докторите го посъветват, че сега не е момента да продължи кариерата си няма да го притискам. Още от сега съм започнал подготовка за следващия сезон и търсенето на евентуален нов навигатор. В момента има няколко човека в предвид, правихме и тестове“, допълни Григоров.

„Ще се опитам да отида на рали България, поне в един от състезателните дни. Със сигурност бих желал да вия Крум и Митко в действие. Щях да се радвам ако бяха с отделен автомобил, а не като пилот и навигатор, но съм сигурен че ще се справят и ще атакуват първото място“ , завърши пилотът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени