Eмисия новини
от 09.00 часа

Броят на загиналите от урагана Майкъл достигна 12 души

| обновено на 12.10.18 в 16:49
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още пет жертви на урагана Майкъл са открити в американския щат Вирджиния, съобщиха щатските власти. Така общият брой на загиналите от природната стихия достигна 12 души. 

Ураганът отслабна до тропическа буря, но по-рано остави мащабни разрушения както във Флорида, така и в Джорджия, унищожавайки напълно домове, бизнес сгради, търговски центрове. Оценка на щетите все още не е направена, но картините от опустошените райони доказват, че Майкъл наистина е най-силният ураган за последните 50 години. 

Хиляди служители на правоохранителните органи и спасителни екипи търсят оцелели сред отломките от разрушените домове. Една голяма част от жителите не се съобразиха със заповедите за евакуация и властите се опитват да установят връзка с тях.

Много домове бяха са напълно унищожени в Мексико бийч, където ураганът първо навлезе към сушата и океанските вълни са достигнали размери, по-високи от покривите на къщите. Над 500 000 домакинства са без ток в щатите Флорида, Алабама и Джорджия. Почти напълно разрушен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана Майкъл. Изтръгнати електропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са със счупени прозорци, много дори са обърнати от вятъра.

Още от