Засилени полицейски мерки заради поклонението пред убитата Виктория Маринова в Русе

Снимка: AP/БTA

Поклонението пред убитата Виктория Маринова ще започне в 10,30 ч. в храм "Света троица" в Русе. По обед убитата 30-годишна Виктория Маринова ще бъде погребана. 

Очакват се засилени мерки за сигурност поради възникналото от вчера напрежение. 

Днес се очаква и решението на германския съд дали основният заподозрян за убийството, 21-годишният Северин Красимиров, ще бъде върнат в България.

Засиленото полицейско присъствие в ромските квартали на Русе "Тракцията" и "Селеметя" не е отменено. През изминалата нощ там не е имало конфликти, въпреки всичко се предприемат превантивни мерки, обяви старши комисар Теодор Атанасов, ръководител на Дирекцията на МВР в Русе. Той заяви, че няма задържани лица от изминалата нощ, но в двете ромски махали е имало засилено полицейско присъствие.

"Оперативната обстановка е спокойна. Не са постъпвали сигнали за инциденти, нарушения на обществения ред и извършени престъпления. През деня ще продължи засиленото полицейско присъствие. В Русе пристигнаха сили и средства на Дирекция "Жандармерия", които ще се включат активно в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред".

По думите на комисар Атанасов са проведени разговори с неформалните лидери на мотоклубовете и етническите общности за намаляване на напрежението и избягване на провокации.

Вчера мотористи отидоха до ромската махала в Русе, където живее 21-годишният Северин Красимиров. През изминалата нощ ромските квартали в града се охраняваха от полиция, нямаше инциденти.

Още от категорията

Откраднаха велосипед на холандското посолство

Откраднаха велосипед на посолството на Холандия у нас. За това информират от дипломатическата мисия в страницата си в социалните мрежи.  Велосипедът, който е оранжев на цвят, е бил откраднат пред заведение намиращо се на булевард "Мадрид" в София вчера между 16.40 и 17.15 часа.  От посолството умоляват хората, които имат информация за колелото или го..

публикувано на 23.10.18 в 20:00

Завършва ремонтът на покрива и фасадата и укрепването на едно от крилата на Рилския манастир

Завършва ремонтът на покрива и фасадата и укрепването по североизточното крило на Рилския манастир, казаха от строителния екип, извършващ реставрацията. Преди месеци завърши реновирането на новото, източно крило, където е и хотелската част на манастира.  Заради наближаващия зимен сезон ремонтните дейности спират, но ще бъдат подновени през пролетта..

публикувано на 23.10.18 в 19:58

Край Кайнарджа беше регистриран случай на африканска чума по свинете

За случай на африканска чума по свинете край Кайнарджа съобщава Българската агенция по безопасност на храните. Мъртвото диво прасе е било открито непосредствено до самата телена ограда, на границата с Румъния, в която се е оплело при опит да премине. Животното е унищожено, направена е дезинфекция.  В района на Кайнарджа започват клинични прегледи за..

публикувано на 23.10.18 в 19:43

Майките на деца с увреждания протестираха и в Бургас

Майки на деца с увреждания и граждани, които се присъединиха към тях за подкрепа, протестираха и пред сградата на общината в Бургас. Те издигнаха плакати "Системата ни убива" и раздаваха листовки с надпис "Оставка на Валери Симеонов". “Аз съм пряко засегната като майка на дете с увреждане" "С чиста съвест заставам с лицето и гласа си, че това..

обновено на 23.10.18 в 19:10

Майките на деца с увреждания излязоха на протест пред МС и тази вечер

И тази вечер майки на деца с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет.  Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи майки с уж болни деца". Протестът започна преди около половин час.  Майките заявиха, че са обидени от още един вицепремиер - Красимир Каракачанов, който се е солидализирал с..

обновено на 23.10.18 в 18:14

Самуил Шейнин: Авторитетът на професионалните гимназии е занижен

Авторитетът на професионалните гимназии е занижен спрямо авторитета на математическите, профилираните и езиковите гимназии. Това каза в предаването „Нещо повече“ Самуил Шейнин, който организира дискусия за професионалното образование. На дискусията е обсъдено как да се направи така, че мнението на обществото да бъде променено и професионалните..

публикувано на 23.10.18 в 18:07

Конфискуваха над 500 тона незаконни фармацевтични продукти в 116 държави

Координирани полицейски операции на Интерпол в 116 държави доведоха до конфискуването на 500 тона незаконни фармацевтични продукти, достъпни по интернет. Сред тях има фалшиви лекарства срещу рак и болкоуспокояващи таблетки, както и незаконни спринцовки. Това съобщи международната полицейска организация, цитирана от Ройтерс. Базираната в..

публикувано на 23.10.18 в 18:01