Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени полицейски мерки заради поклонението пред убитата Виктория Маринова в Русе

Снимка: AP/БTA

Поклонението пред убитата Виктория Маринова ще започне в 10,30 ч. в храм "Света троица" в Русе. По обед убитата 30-годишна Виктория Маринова ще бъде погребана. 

Очакват се засилени мерки за сигурност поради възникналото от вчера напрежение. 

Днес се очаква и решението на германския съд дали основният заподозрян за убийството, 21-годишният Северин Красимиров, ще бъде върнат в България.

Засиленото полицейско присъствие в ромските квартали на Русе "Тракцията" и "Селеметя" не е отменено. През изминалата нощ там не е имало конфликти, въпреки всичко се предприемат превантивни мерки, обяви старши комисар Теодор Атанасов, ръководител на Дирекцията на МВР в Русе. Той заяви, че няма задържани лица от изминалата нощ, но в двете ромски махали е имало засилено полицейско присъствие.

"Оперативната обстановка е спокойна. Не са постъпвали сигнали за инциденти, нарушения на обществения ред и извършени престъпления. През деня ще продължи засиленото полицейско присъствие. В Русе пристигнаха сили и средства на Дирекция "Жандармерия", които ще се включат активно в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред".

По думите на комисар Атанасов са проведени разговори с неформалните лидери на мотоклубовете и етническите общности за намаляване на напрежението и избягване на провокации.

Вчера мотористи отидоха до ромската махала в Русе, където живее 21-годишният Северин Красимиров. През изминалата нощ ромските квартали в града се охраняваха от полиция, нямаше инциденти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна