Eмисия новини
от часа

"Да върнем родителите в училище" е темата на форум в ЮЗУ Благоевград

"Да върнем родителите в училище“ е темата на форум, който ще се проведе в Югозападния университет в Благоевград по инициатива на евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов. В дискусията ще участват преподаватели, студенти, учители, психолози, родителски организации. 

Националната инициатива има за цел да провокира активен диалог по проблема с нарушената връзка между родители, учители и деца. Според изследването, поръчано в началото на годината от евродепутата Асим Адемов, отчуждеността на родителите от живота на децата им в училище се измерва с това, че основният източник на информация са  самите ученици, а  учителите в голяма степен са непознати за родителите.

"Пътят, който мога да откроя, е, че родителите разчитат в голяма степен на родителските срещи, за да направят своята комуникация с учителите на своите деца". 

Чрез платформа от форуми в цялата страна се търсят успешните начини за връщането на родителите в училищния живот на децата им, а за да се случи това, трябва да се преодолеят и дълго премълчавани истини, споделя Адемов:

"Училището, трябва да се признае, има нужда от родителите, за да се повишат резултатите на учениците, да бъдат по възпитани, по-дисциплинирани, по-обучени. Това е мнението, около което се обединяваме".

Още от