Eмисия новини
от 12.00 часа

Културно-информационният център "Босилеград" отбелязва 20-ата си годишнина

Програма на честването на 20-годишнината на КИЦ „Босилеград“

Културно-информационният център „Босилеград“ на българското малцинство в сръбския град отбелязва днес своята 20-годишнина, като в честването се очаква да се включи и българска делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов.

Центърът е една от най-активните български организации в чужбина. През динамичните събития при разпадането на Югославия центърът успешно премина през изпитанията на времето и остави незаличима следа в съзнанието на българите в Босилеград и в историята на Западните покрайнини, посочва неговият директор Иван Николов в обръщение по повод на годишнината. 

Той припомня, че благодарение на партньорството със Столичната община и дирекция „Култура“ в Босилеград е представено всичко най-ценно от българската култура и изкуство, гостували са най-известните съвременни творци.

В културната програма на тържеството тази вечер е предвидено да се включат оркестър „Симфониета София“ с диригент Свилен Симеонов, джазформация „София“, танцовият ансамбъл "Средец" и други, съобщават от дирекция „Култура“ на Столичната община.

Още от

Актьори за Банята

публикувано на 24.06.19 в 12:12

Отмъкнаха 840 шоколада от ТИР

публикувано на 24.06.19 в 11:07