Eмисия новини
от часа

Елена Йончева дава на съд за клевета Цветан Цветанов и Делян Добрев

Цветан Цветанов се опасява, че в БСП има група, която се занимава с "очерняне на депутати"

Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Елена Йончева дава на съд Делян Добрев и Цветан Цветанов от ГЕРБ за клевета. Това обяви в кулоарите на парламента Йончева. Тя обвини управляващите в манипулация и натиск. Следващата седмица БСП внася в АПИ искане да се направи техническа експертиза на всички магистрали заедно с международно участие:

"Отново бях заплашена, че ще бъда дадена на съд. Непрекъснато извършват натиск върху всеки, който се опитва нещо да каже, който се опитва да стигне докрай, който се опитва да събере документи. Това, което предстои следващата седмица, е да внесем в АПИ искане да бъде направена ревизия на всички магистрали, на основните магистрали. Ще поискаме да се вземат дълбочинни ядки, които да дадем на чужди лаборатории – за това ще получите информация следващата седмица – за да видим какво е състоянието на магистралите. За да видим защо ние пътуваме по тези магистрали, които на практика в момента, в който са направени, започват да се нагъват".

По повод заявеното от депутата от БСП Елена Йончева, че ще го даде на съд заедно с депутата Делян Добрев, Цветанов коментира, че Йончева има това право, но допълни:

"Нека да бъдем малко по-позитивни, а не само да излизат новини от парламента за омраза, разделение. Уважавам госпожа Елена Йончева като разследващ журналист до момента, в който не се занимава с политика, защото вече няма тази обективност във всичко това, което беше изговорено от нея през всичките тези месеци, участвайки в нейната парламентарна група".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази опасения, че в БСП има група, която се занимава с "очерняне на депутати". Той даде за пример действията на социалистите по стари сигнали срещу него:

"Тяхната подобна структура работеше много силно за дискредитирането на ГЕРБ 2013 година и моето лично дикскредитиране. Те направиха така, че заведоха дело, че съм подслушвал с кетчери, а всъщност се установи в делото, че техниката, така наречените "кетчери", нямат софтуер за подслушване".

Още от