Деца стават архитекти в тематична работилница

Зелена архитектура - Покрив-градина
Снимка: Магдалина Ръжева, Детска архитектурна работилница

Архитектура за деца предоставя работилницата към Съюза на архитектите в България всяка събота от 10.00 до 11.30, от 13.00 до 14.30 и от 15.00 до 16.30 часа.

Програмата е структурирана в 10 теми, които обхващат композиция, функция на сградите и история в архитектурата, а упражненията включват работа с разнообразни материали - метал, дърво, хартия и дори гипс, който децата забъркват сами.

Какво се случва, когато децата влязат в обувките на един архитект?

С арх. Магдалина Ръжева говорим за тематичните извънкласни занимания и как помагат за развитието на въображението и мисленето „извън рамките“?
Още от категорията

Руската православна църква прекратява връзките си със Вселенския патриарх

Светият синод на Руската православна църква прекратява всякакви връзки със Вселенския патриарх. Това съобщи ръководителят на отдела за външни църковни отношения на синода, Волокаламският митрополит Иларион. Решението беше взето на продължило няколко часа заседание на синода в беларуската столица Минск под ръководството на патриарха на Москва..

публикувано на 15.10.18 в 22:02
Джамал Хашоги

Саудитски и турски разследващи са влезли в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул

  Саудитски и турски разследващи са влезли в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул за изясняване на обстоятелствата около изчезването на журналиста Джамал Хашоги на 2 октомври. Акцията е започнала около 18 часа. Разследващите пристигнаха на място с 4 луксозни автомобила с истанбулска гражданска регистрация. Час и половина по-късно към тях се..

публикувано на 15.10.18 в 21:30

Успешен туристически сезон, отчете Николина Ангелкова

Успешен туристически сезон отчете министър Николина Ангелкова след среща с представители на бранша. Близо 4 и половина милиона туристи са посетили България за трите активни летни месеци. Това е ръст от 3,6 на сто спрямо същоия период от миналата година. Приходите през юни и юли са 1,2 милиарда евро, като увеличението е от над 8%, заяви министър..

публикувано на 15.10.18 в 21:24
 ТЕЦ

Закриват предприятието "Енергоремонт", което правеше планови и аварийни ремонти към ТЕЦ-"Бобов дол"

  Предприятието "Енергоремонт", което извършва планови и аварийни ремонти към ТЕЦ-"Бобов дол", се закрива. Целият състав от 130 специалисти и работници се регистрира на борсата. От 1 до 30  ноември всички раобитили в "Енерегоремонт"-Бобов дол, 74 от които са от Дупница, останалите от Бобов дол и Кюстендил, ще трябва да се регистрират на бюрото по..

публикувано на 15.10.18 в 21:09
Мика Зайкова

Мика Зайкова за увеличаването на пенсиите, обезщетението при безработица и майчинство

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт утвърди предлагания бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година. Подкрепиха го синдикатите, а бизнесът гласува против.  В него е предвидено всички пенсии, отпуснати до края на тази година, да нарастнат с 5.7 на сто от юли догодина. Таванът на пенсиите няма да отпадне, но..

публикувано на 15.10.18 в 20:23

България е на 44 място в света по индекс на човешкия потенциал

На 44 то място в света сме по индекс на човешкия потенциал, коментара Стоян Панчев ЕКИП от експертния клуб по “Икономика и политика“ за предаването “12+3“. “Мястото ни, според индекса, ни дава една перспектива, защото той не обхваща само европейските страни, а ни включва в една голяма класация с всички останали. Това ни дава възможност да..

публикувано на 15.10.18 в 18:48

Съдът в Пазарджик гледа жалбата на Лазар Влайков

Пазарджишкият окръжен съд заседава днес по жалбата на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет миналата година 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение. Преди пет месеца Лазар Влайков беше осъден на първа инстанция на три години и 4 месеца затвор – присъда, която той обжалва днес...

обновено на 15.10.18 в 17:13