Вандализъм в детска градина в Добрич

Снимка: Община Русе

За пореден случай на вандалски прояви алармират от община Добрич. Посегателството този път е в сградата на детска градина в града, като размерът на щетите тепърва предстои да бъде уточнен. От Община Добрич съобщават, че въпреки мерките за сигурност и видеонаблюдението, вандализмът е често срещан.

Директорът на целодневна детска градина N 10 в Добрич тази сутрин е намерил двора на детското заведение с разпръснати мрежи от комарниците на целия първи етаж. Информира заместник-кметът в община Добрич д-р Емилия Баева:

"Това е съзнателна вандалска проява. Мрежите са разпръснати из целия двор на градината и уплътнителите също, а рамките ги няма. Тази поредна вандалска проява е в поредната детска градина на центъра. Не зная как бихме могли да се справим", коментира Баева.

Д-р Емилия Баева допълни, че от следващата година Община Добрич предвижда изграждането на високи огради на всички детски заведения в града за предпазване от зачестилите вандалски прояви.Още от категорията

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и приложна химия (IUPAC) . Общо сто и осемнайсет учени на бъдещето от цял свят ще намерят място в..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете 3 години от встъпването си на поста

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете 3 години от встъпването си на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите. Тя ще представи и броя на постъпилите жалби и темите, по които е работила институцията за времето от 20 октомври 2015 година до 20 октомври тази година. Мая Манолова ще огласи и намаренията си за работата си занапред.

публикувано на 20.10.18 в 04:37

Вашингтон и Сеул отменят още едно голямо военно учение тази година

САЩ и Южна Корея отменят още едно голямо военно учение тази година, изтъквайки като аргумент усилията за напредък със Северна Корея, предаде Асошиейтед прес. Говорителката на Пентагона Дейна Уайт каза, че Вашингтон и Сеул отменят годишно военновъздушно учение, за да "дадат всяка възможност за продължаване на дипломатическия процес"...

публикувано на 20.10.18 в 04:29
Рилски манастир

Стотици хора от цялата страна посетиха вчера Рилския манастир за празника на Светата обител

Стотици поклонници, миряни, групи от цялата страна посетиха вчера Рилския манастир за празника на Светата обител - деня на небесния покровител на българския народ Свети Иван Рилски.  Повече от два часа продължи в манастирския храм светата божествена литургия, отслужена от монаси и игумена на Рилската обител Адрианополоският епискот Евлогий, който много..

публикувано на 20.10.18 в 01:35

Трима души загинаха при взрив в руски завод за пиротехнически средства

Трима души са загинали при взрив в завод за пиротехнически средства в Русия, предаде ТАСС, като се позова на спасителните служби. Инцидентът е станал в руския град Гатчина, Ленинградска област. Предполага се, че сред жертвите е и гражданин на Беларус. Пострадали са седем души, двама от които са настанени в болница. Спасителните операции..

публикувано на 20.10.18 в 01:27
Връх Вихрен

Информационна кампания в защита на ПП "Пирин" ще се състои в 9 града у нас

Експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще проведат информационна кампания в защита на Националния парк "Пирин" в 9 града на страната следващата седмица. До края на месеца се очаква окончателното решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на..

публикувано на 19.10.18 в 22:55
Мария Габриел

Мария Габриел: До 2020-а ЕК ще инвестира средства за въвеждането на изкуствения интелект

До 2020-а година Европейската комисия ще инвестира милиард и половина евро за въвеждането на изкуствения интелект. Това съобщи във Варна еврокомисарят Мария Габриел: "Направихме високоекспертна група по изкуствен интелект. Тя има от мен ясна задача - до края на годината искам основни насоки за етичните правила: какво означава права за..

публикувано на 19.10.18 в 22:50