Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Босилеград е в предизборна кампания за Национален съвет на българското малцинство

Босилеград
Снимка: http://far.rs

Предизборната кампания за избори на членове на  нов Национален съвет на българското малцинство в Сърбия, насрочени за 4 ноември т.г.,  вече върви, казаха от културно-информационния център на сънародниците ни там. Сформирана е и първата листа, водач на която е известният местен бизнесмен Стефан Костов.

“Да върнем достойнството на народа – Стефан Костов“ е мотото на избирателната листа, в която общо  са 19 кандидати от Босилеград, Враня и Ниш. Очаква се и кметът на Босилеград Владимир Захариев да обяви листа с негови поддръжници и номинации. Захариев е председател на Националния съвет на българското малцинство в изтичащия мандат и по закон няма право да се кандидатира отново.

Повечето босилеградчани щели да подкрепят бизнесмена Стефан Костов, казва неговият поддръжник Бойчо Димитров, учител.

 "Ние като българско малцинство, нашите права и нашите перспективи виждаме с листата на господин Костов. Той е за европейска Сърбия, защото България вече 10 години е европейска, а Сърбия се колебае."

На предизборните плакати, окачени на сградата на културния, център Стефан Костов е аранжиран с президентите на България Румен Радев и сръбския презиент Александър  Вучич.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна