Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90-годишнината на Столичната библиотека ще бъде отбелязана с фотоизложба

Снимка: БГНЕС

Фото-документална изложба, посветена на 90-та годишнина на Столичната библиотека ще бъде открита днес следобед в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов". Експозицията разказва в снимки историята на библиотеката. Акцент е поставен и върху фондовете, които притежава институцията - богати сбирки от старопечатни и църковни книги, произведения на изкуството, дарения от видни личности и политици, разказа пред "Хоризонт" директорът на библиотеката Юлия Цинзова:

"Изключително интересна изложба, фото-документална. Историята на библиотеката, местата, на където тя се намира, архитектурните сгради, които са се намирали на тези места, и около тези места. Изключително интересна изложба в 30 платна. Разбира се, ще представим и книга – "Моята София. Спомени от съвременниците" от нашата дигитална платформа на списание "Сердика".

Столичната библиотека навършва 90 години на 24 октомври, но от днес започват поредица от събития, свързани с годишнината. БНР е медиен партньор на инициативите. Подробен репортаж очаквайте за тях в предаването "Хоризонт до обед".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени