Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аврамова: Отстраняването на „Джи Пи Груп“ като изпълнител на тунел „Железница“ няма да забави обекта

тунел "Железница"
Снимка: БГНЕС

Няма да има забавяне в сроковете за изграждането на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ заради отстраняването на „Джи Пи Груп“ като изпълнител на обекта. Това заяви в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която коментира и състоянието на републиканската пътна мрежа. 

След като приключи процедурата по обжалване на една от фирмите-участнички в търга за строителството на тунела, законът ни дава възможност да подпишем договор с класираната на следващо място компания, каза министър Аврамова:

"След обявяването на отказа за сключване на договор на компанията „Джи Пи Груп“, продължава процедурата за избор на изпълнител. Не очаквам забавяне в строителството на "Железница". В законовите сроковете очаквам процедурата да приключи и да имаме избран изпълнител, така че да стартираме така важния за нас проект."

Основният ни приоритет за следващата година са пътните ремонти, каза още министър Аврамова, като допълни, че очаква официалния доклад на АПИ от обследването, според което една четвърт от републиканската пътна мрежа се нуждае от спешни ремонти:

"2019 година приоритетно ще бъдат работени тези пътни отсечки в държавата, които са в най-тежко състояние. По първоначални данни третокласната пътна мрежа е в най-тежко експлоатационно състояние. Около 25% от пътищата в България имат проблеми". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!