Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ не е бил уведомен за спирането на телевизия "Алфа"

| обновено на 16.10.18 в 15:07
Снимка: БГНЕС

Кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия "Алфа". Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Медията на "Атака" от вчера излъчва черен екран със съобщение, че е спряна и зрителите трябва да попитат правителството защо.

Каракачанов коментира: 

"Една медия може да бъде спряна само с решение на СЕМ. Такова решение няма, така че не знам за какво става дума. Правителството - това е абсурдно - няма никаква роля в спирането или пускането на която и да е медия".

По-рано председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова заяви, че СЕМ не е бил уведомен за спирането на телевизия "Алфа" и е поискал да разбере от ръководството й каква е конкретната причина: 

"Изпратихме писмо към доставчика за повече информация и доклад от специализираната администрация в спешен порядък по отношение на възможностите за реакция на Съвета по Закона за радио и телевизия, според нашите правомощия. Ако е имало някакви документални взаимоотношения между доставчика и Съвета за електронни медии, те щяха да са, естествено, достъпни и известни. Такива нямаме! Към този момент нямаме яснота каква е точно ситуацията".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени