Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите записаха загуба в Люксембург

Снимка: БФС

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 0:1 на Люксембург в последната си среща от Европейските квалификации. Момчетата на селекционера Антони Здравков завършват само с две победи от 10 мача и остават на предпоследното 5-о място в квалификацията.

Те имаха надмощие днес в голяма част от времето, но така и не стигнаха до гол въпреки няколкото добри атаки.

Домакините започнаха по-активно и в 16-ата минута Островски тества вратаря Даниел Наумов, който за пореден път доказа класа. В 25-ата домакините стигнаха до гол, който беше дело на Тим Хол. Люка Дюриати изпълни корнер, топката продължи към Райън Йохансон, който пък подаде на Хол за попадението.

След попадението нашите пренесоха играта в половината на домакините, изпълниха два ъглови удара и удар на Тонислав Йорданов беше блокиран. Серкан Юсеин и Венцислав Керчев пък не уцелиха вратата при възможности в последните 10 минути на срещата.

Първата пропусната възможност за второто полувреме беше за България, но отново Тонислав Йорданов стреля неточно след подаване на Серкан Юсеин от свободен удар. Натискът на българите продължи, като дори десният бранител Стойчо Атанасов опита късмета си и стреля, но ударът му беше блокиран в 72-ата минута.

Наско Милев и отново Йорданов не бяха точни при последвалите атаки за България, но се наложи един път и Даниел Наумов да се намесва. В 82-ата минута Елдин Муратович набързо навъртя два жълти картони и остави домакините с 10 човека на терена в оставащите 8 редовни и 5 допълнителни минути.

И последната възможност в мача беше за България, като вратарят на Великото херцогство Валентин Руле спаси удара на Янис Карабельов.

Люксембург- България  1:0 (1:0)
 1:0 Тим Хол 25'

Състав на България: Даниел Наумов, Стойчо Атанасов, Венцислав Керчев, Петко Христов, Андреа Христов, Серкан Юсеин, Антонио Вутов (81- Мартин Костадинов), Емил Стоев (66- Наско Милев), Янис Карабельов, Георги Йомов (46- Калоян Кръстев), Тонислав Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени