Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гризман донесе победата на Франция над Германия

Гризман се съсредоточава преди изпълнението на дузпата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион Франция победи Германия с 2:1 на "Стад дьо Франс" в очаквания с най-голям интерес двубой от Лига на нациите във вторник.

Отборът на Йоахим Льов поведе с гол от дузпа на Тони Кроос в 14-ата минута, но "петлите" съумяха да направят пълен обрат през второто полувреме.

Антоан Гризман възстанови равенството в 62-ата минута и отново той бе точен от 11-метров наказателен удар в 80-ата.

Нападателят на „Атлетико“ (Мадрид) вече има 26 гола с националната фланелка, с което се изравни по този показател със Силвен Вилтор на десетото място във вечната класация на голмайсторите. 27-годишният Гризман отбеляза своите попадения в 65 мача на "петлите". Сега той е най-близо до Карим Бензема, автор на 27 гола за Франция.

Според немски медии ръководството на Германския футболен съюз след това поражение ще обсъди бъдещето на националния селекционер Йоахим Льов и е напълно възможно специалистът да загуби работата си. Активът на Бундестима в турнира е само една точка от равенството с Франция в първия двубой в Германия. Така възпитаниците на Льов вече нямат шанс да заемат първото място в групата. Води Франция със 7 точки, следвана от Холандия с 3.

В следващите срещи Франция гостува на Холандия на 16 ноември, а Германия посреща "оранжевите" три дни по-късно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени