Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Англоезичните издания днес отново се фокусират върху случая с мистериозното изчезване на саудитския журналист Джамал Хашоги в Истанбул. Човек, разпознат от турските власти като един от отговорните за изчезването му, е от антуража на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, пише вестник "Ню Йорк таймс". Изданието помества конкретни данни и за други 14 заподозрени, идентифицирани от властите в Анкара.

Вестник "Вашингтон пост" уточнява, че 11 от общо 15-те заподозрени са свързани със саудитските служби за сигурност.

Според американски медии Саудитска Арабия възнамерява да признае, че 59-годишният журналист е починал при разпит в консулството, който взел неочакван лош обрат. Въздействието, което случаят Хашоги има върху отношенията между Саудитска Арабия и Съединените щати, е тема и за турския вестник "Догру хабер".

Темата е водеща и за други издания в Анкара.

"Два камиона доказателства" са били събрани от турската полиция при обиска на саудитското консулство, информира вестник "Ватан".

Вестник "Йени шафак" помества цитати от "шокиращи диалози". Репликите са част от записи от саудитското консулство в Истанбул, направени по времето, когато изчезналият саудитски журналист е бил измъчван, твърди изданието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени