Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умората на националите повлия за загубата, каза Хубчев

Петър Хубчев
Снимка: БТА

Националният селекционер на България Петър Хубчев говори пред медиите при завръщането на отбора от Норвегия. Вчера в четвъртата си среща от турнира Лига на нациите националите отстъпиха с 0:1 и заедно със скандинавците имат по 9 точки два кръга преди края.

"Не сме се поддали на психо атаката на треньора на домакините, други са причините за загубата. Бяхме доста изморени, тежки, не отговорихме на физическото превъзходство на Норвегия. А другото е част от играта, всеки си избира как да влияе на своите и на противниковите футболисти. Иначе в лагера се опитахме да не ги коментираме тези неща", обясни Хубчев.

"Постарах се да изслушам изказванията на момчетата след мача, те също говорят за напрежение в началото. И това вече явно се превръща в традиция. Второто се отпускаме и играем. Но умората изигра голяма роля. Много мощен отбор бяха Норвегия, признаваме го. Не сме направили още детайли анализи, така че ще ви моля да не ме карате да го правя и сега това.
Винаги сме говорили в щаба, в отбора, че ако искаме да имаме успех, трябва да отговорим на противника с неговата най-сибна страна. А именно в този случай да сме агресивни, да влизаме в единоборства. Вече две години съм тука. Трябва да се свиква да се играе с по-голямо напрежение. Това е истината и трябва да го осъзнаем", добави наставникът.

Хубчев беше попитан дали играчите вече имат манталитет на победители, след като навъртяха три поредни победи в новия турнир на УЕФА.

"Познавам футболистите, както и характерите им, навиците им. Но познавам и възможностите им. Манталитет на победител се придобива с победи. А три победи няма как да изградят такъв манталитет", завърши треньорът.

Селекционерът заяви, че според него схемата на игра, която е избрал, няма значение за представянето на отбора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!