Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строеж на две вили ограничава достъпа до морския бряг край Созопол

Созопол

Две вилни сгради с басейн ще бъдат изградени на скалите край Созопол, на метри от морето. Достъпът до брега е ограничен от инвеститора, което предизвика недоволството на много хора.

От няколко дни на скалите в местността "Германката" в Созопол са се появили метални огради, които възпрепятстват минаването и достъпа до морето, където рибари хвърлят въдиците. На единственото в района незастроено място ще  бъдат издигнати две вилни сгради и басейн, информира там поставена табела. "Строителството им е допустимо", казаха от екоинспекцията. Инвестиционното намерение затова е постъпило при тях през януари тази година. "Имотът попада в защитената местност "Колокитан" във втората ѝ зона, която е многофункционална", уточни Детелина Иванова от екоинспекцията и добави:

"Имотът попада в тази многофункционална зона, в която е допустимо строителство при определени показатели на застрояване. Входирането в РИОСВ е заявено от възложителя инвестиционното предложение е в границите на допустимите показатели и на това основание е съгласувано с РИОСВ."

Инвеститорът е дружеството на софийския бизнесмен Петър Димитров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени