Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Кримският град Керч се сбогува днес с жертвите на разстрела в местния политехнически колеж, пише „Комерсант“. Следствието също настоява, че е действал само един стрелец. Според ръководителя на Крим Сергей Аксьонов обаче той е имал съучастници и тайните служби ги издирват. Още не се знае къде убиецът е купил пушката и експлозивите, нито къде се е учил да стреля, тъй като в Керч няма стрелбища.

Според източник на „Известния“ следствието проверява защо Росляков е пътувал през последната година два пъти до украинския град Харков. Липсвали данни да има роднини там, при все че Крим беше украинска територия до 2014 г., когато Москва анексира полуострова. По-рано ученикът качвал антифашистки постове в мрежата "ВКонтакте", постнал и материал от забранен сайт за скинхеди.

Британските издания коментират темата за Брекзит в контекста на срещата на върха на ЕС в Брюксел. Лидерите от ЕС се готвят да подкрепят британския премиер Тереза Мей в изграждането на "коалиция на разумните" в парламента на Обединеното кралство като отчаян опит да избегне Брекзит без споразумение, пише британският „Гардиън“.

Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер дадоха сигнал, че ЕС е готов да приеме по-дълъг преходен период след Брекзит, пише „Индипендънт“.

Гамбитът на Мей да продължи преходния период обаче разгневи торите, отбелязва „Файненшъл таймс“. Представителите на партията заклеймиха идеята с думите, че това може да превърне Великобритания във "васална държава" дълго след като официално е напуснала общността.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна