Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Витоша“ ще глоби Наско Милев за клипа на летището

Наско Милев
Снимка: ФК Витоша

Ръководството на елитния клуб „Витоша“ (Бистрица) излезе със становище по случая с видеоклипа на трима младежки национали на летището във Франкфурт. Един от играчите е нападателят Наско Милев, който носи екипа на бистричани.

Ето какво написаха от клуба по случая:

"Ръководството на „Витоша“ (Бистрица) нееднократно през последните години публично е заявявало намерението си да демонстрира поведение, коренно различно от общоприетото у нас до момента. Желанието на всички, част от "Семейството на Витоша", е нашият клуб да бъде "пристан" на етичността, коректността, честната работа и усърден труд.
Неслучайно само преди месец бе разработен и специален "Морален кодекс", с който целим да изградим ценностната система на подрастващите в школата и да им покажем правилния път за развитие. Нормите за поведение обаче не важат единствено за децата и техните родители - те са за всички, които са свързани с идеята "Витоша".
В тази връзка клубът изразява разочарованието си от случката с младежките национали във Франкфурт, в която бе замесен и нападателят на „Витоша“ Наско Милев. Въпреки че нито се появява в кадър, нито влиза в тона на своите съотборници, Наско ще бъде глобен по вътрешния правилник, тъй като наред с многократното споменаване на неговото име бе опетнен авторитетът на клуба.
Да носиш герба на гърдите си, да бъдеш национал на България, е огромна чест, но и огромна отговорност. Като представител на родината си, трябва да бъдеш пример за по-малките футболни таланти не само с поведението си на терена, но и извън него“, се казва в изявлението на ФК Витоша (Бистрица).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!