Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът замина на официално посещение в ОАЕ и Египет

Снимка: webtv.un.org

Премиерът Бойко Борисов замина на официално посещение в Обединените арабски емирства и Египет.

Утре в Абу Даби премиерът ще се срещне с престолонаследника и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили - шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян.

В понеделник Борисов ще разговаря с вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства - шейх Мохамед бин Рашед ал Мактум.

Настоящото посещение на министър-председателя Борисов в Обединените арабски емирства е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения и се явява продължение на усилията за по-нататъшно активизиране на двустранното сътрудничество, след като в началото на тази година България и Емирствата откриха свои посолства в Абу Даби и в София.

По време на разговорите в Абу Даби и в Дубай ще се обсъжда развитието на политическия диалог между двете държави, засилване на взаимодействието в стратегически важни области като икономика, инвестиции, отбрана, сигурност, борба с тероризма, иновации и технологии.

По-късно в Кайро премиерът Борисов ще разговаря и с президента на Република Египет Абдел Фатах ал-Сиси. Това е разговор-продължение от 73-ата сесия на Общото събрание на ООН, където двамата също обсъждаха активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството в сферите от взаимен интерес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна