Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов провал на „Реал“ (Мадрид) – 1:2 като домакин на „Леванте“

Нов провал на „Реал“ (Мадрид) – 1:2 като домакин на „Леванте“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Реал“ (Мадрид) продължава слабото си представяне от началото на сезона в испанското първенство по футбол, като загуби домакинския си двубой срещу „Леванте“ с 1:2 в мач от деветия кръг. „Реал“ записа и клубен антирекорд в двубоя. Отборът не успя да вкара гол във всички турнири в продължение на 481 минути, което е най-слабото постижения в цялата история на клуба. Предишната подобна серия на тима бе 464 минути без гол през април 1985 година.

Гостите поведоха с 2:0 след попадения на Хосе Луис Моралес в 7-ата и на Рохер Марти от дузпа в 13-ата минута. В 72-ата Марсело намали, но домакините не успяха да стигнат до нищо повече пред собствена публика.

За „Реал“ това е четвърто поражение и няма победа в последните си пет двубоя във всички турнири. За последно играчите на испанския тим вкараха гол в 41-ата минута на домакинската победа с 1:0 срещу „Еспаньол“ в петия кръг. След това реал загуби с 0:3 от „Севиля“, завърши 0:0 срещу „Атлетико“ (Мадрид), отстъпи с 0:1 пред ЦСКА (Москва) в Шампионската лига и с 0:1 от „Алавес“. Възпитаниците на Хулен Лопетеги заема 5-о място в класирането с 14 точки, а „Леванте“ е на седма позиция с 13 точки.

„Реал“ започна без контузените Гарет Бейл и Карим Бензема, но те влязоха като резерви през второто полувреме. Домакините нямаха късмет и уцелиха три греди, а две техни попадения бяха отменени правилно след намесата на системата за видеоповторения ВАР. В 17-ата минута „Реал“ стигна до гол, който беше отменен от съдията. Серхио Рамос засече с глава центриране от корнер, топката срещна напречната греда и тупна на гол линията, след което Марко Асенсио я вкара в мрежата. На повторенията обаче се видя, че последният е бил в положение на засада и попадението правилно не беше зачетено. В 88-ата Марсело Диас се разписа, но беше в положение на засада и попадението не беше признато.

След двубоя феновете освиркаха играчите и Лопетеги, който е под огромно напрежение в последните месеци начело на испанския тим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени