Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът в Германия „Борусия“ (Дортмунд) громи с 4:0

„Шалке“ загуби от „Вердер“ с 0:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът в класирането германското първенство по футбол - „Борусия“ (Дортмунд), продължава с впечатляващото си представяне от началото на сезона, като разгроми като гост предпоследния в класирането „Щутгарт“ с 4:0 в среща от осмия кръг и остава на върха с 20 точки актив. Джейдън Санчо, Марко Ройс и Пако Алкасер дадоха преднина на „Борусия“ от три гола до 25-ата минута на мача, а Максимилиан Филип вкара четвъртото попадения пет минути преди края. Двубоят бе дебют за новия старши треньор на „Щутгарт“ - Маркус Вайнцирл.

Шампионът „Байерн“ (Мюнхен) сложи край на серията си от четири мача без победа във всички турнири, след като победи „Волфсбург“ с 3:1. Роберт Левандовски вкара два гола в 30-ата и 48-ата минута преди Ваут Вегхорст в 63-ата да върне едно попадение за домакините. Ариен Робен бе изгонен след втори жълт картон в 58-ата минута, но баварците стигнаха до нов гол чрез Хамес Родригес в 72-ата минута.

Съперникът на „Лудогорец“ в груповата фаза на Лига Европа – „Байер“ (Леверкузен) завърши 2:2 с гостуващия „Хановер 96“. Флоран Муслия в 25-ата и Фелипе в 54-ата се разписаха за „Хановер“, а Ларс Бендер в 34-ата и резервата Карим Белараби в четвъртата минута на добавеното време бяха точни за „Леверкузен“. Бразилецът Вендел пропусна дузпа за домакините в 7-ата минута, а гостите завършиха двубоя с 10 души, след като Фелипе в 57-ата получи червен картон.

„Нюрнберг“ загуби от „Хофенхайм“ с 1:3, а „Аугсбург“ и „Лайпциг“ завършиха 0:0, а „Шалке“  загуби от „Вердер“ с 0:2.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна