Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дунав" с трети успех, победи "Локомотив (Пловдив)

Мартин Луков
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Отборът на "Дунав" записа трета победа от началото на сезона в първа професионална футболна лига, след като надви "Локомотив" (Пловдив) с 1:0 на Градския стадион в Русе. Това бе и първи успех на русенския тим начело с новия треньор Людмил Киров.
В 11-ата минута Ндиайе стреля опасно с глава, но топката премина над вратата на гостите.
В 19-ата минута "Локомотив" бе близо до гола след опасен пробив и изстрел на Бирсент Карагерен. Вратарят Филип Димитров обаче успя да избие в корнер. При центрирането Асен Георгиев стреля с глава, но топката се отби от левия страничен стълб. До края на първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол.
Втората част започна оспорвано, като в 51-ата минута Ндиайе от "Дунав" отправи удар, но топката мина далеч от вратата. Девет минути по-късно Ахмед Ахмедов от състава на домакините стреля с глава, но топката премина над вратата на Мартин Луков.
В 67-ата минута "Дунав" поведе в резултата след точно изпълнена дузпа от страна на Красимир Станоев. Главният рефер Валентин Железов посочи бялата точка, тъй като според него Милош Петрович е играл с ръка в наказателното поле.
В добавеното време Исмаил Иса можеше да удвои резултата след опасен пробив, но не успя да отправи удар във вратата на "Локомотив". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени