Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна Заркова: Българската мафия, както я видях

Снимка: БНТ

"Българската мафия, както я видях" е заглавието на новата книга на журналиста Анна Заркова. Премиерата на книгата е днес. В предаването "Преди всички" тя разказа: 
 

"Написах тази книга по едно време, когато бях решила да се разделям с журналистиката и да си намеря друг занаят. И докато си търсих нова работа, взех да пиша тази книга, защото нямах представа какво може да прави човек, който не ходи на работа в редакцията, освен да пише. Написах я не като разследващ журналист, в смисъл на ходещ, търсещ и питащ и не като разследващ журналисти от тези, избраните да се подписват под разни разработки на полицията и да фирмените служби за сигурност, които целят обикновено да стане конкурента за резил. Написах я, да го кажа, на радяла, на прощаване с журналистиката. Тогава още не знаех, че ще се върна пак като някаква влюбена жена при неверния си съпруг или като наркоман към кокаина.

Всичко, която го пише в тази книга, е факт, който е документиран в моята практика на журналист. Имам примерно е редакцията чували със записи от изявления на прокурори, съдии, полицаи, от разговорите ми с тях.

Аз тук не говоря само за убийства, тук съм събрала спомените си и дописките си, които съм писала, разговорите, които съм водила, с всякакви – с полицаи, с бандити, с професори по право. В тази книга аз не правя изводи, моите герои ги правят".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна