Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехи за "Тампа Бей" и "Бъфало" в НХЛ

Джеф Скинър от "Анахайм" води шайбата, въпреки отчаяния плонж на защитник на "Бъфало".
Снимка: БТА

Брeйдън Пойнт вкара гол и подаде за още два, а "Тампа Бей" победи с 6:3 "Чикаго", за да излезе на 2-о място в Атлантическата дивизия. Начело е "Торонто" с 12 точки, а "Тампа Бей" е с 11.

Истинсkа виелица се изви пред вратата на гостите от "Чикаго", които трябваше да поемат 33 удара. Това е и рекорд за най-много удари по вратата за един период от 1997/1998 насам.

Никита Кучеров и Виктор Хедман вкараха по един гол и добавиха асистенция, а Антъни Сирели и Яни Журде също се разписаха за домакините. Райън Калахан пък беше точен на празна врата.

Новобранецът в Лигата Александър Фортен вкара първото си попадение, за да изравни резултата в края на първата част за Чикаго. Дейвид Кампф и Ник Шмалц се разписаха в третата част за гостите, които са 4-и с 10 точки в Централната дивизия.

"Бъфало" развали празника в "Анахайм" и ги победи с 4:2 в нощта, в която беше почетен местната легенда Пол Кария с изваждане на номера му от употреба. Расмус Ристолайнен вкара за 2:3 след по-малко от 4 минути след началото на третата част, а Бъфало успя да обърне мача след като изоставаше с 0:2. Кайл Окпосо и Джеф Скинър заличиха преднината на домакините в рамките на 1:28 минути, преди Ристолайнен да се разпише с удар по леда през куп от играчи на двата отбора за своя първи гол през сезона. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени