Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Живият компютър" Илия Петров - с книга за умножението на много големи числа

"Умножавайте големите числа за секунди“. Това е заглавието на книга, която предстои да излезе на пазара. Изданието е на Съюза на учените в Плевен. Автор е Илия Петров, наречен преди години заради свое откритие в областта на математиката "жив компютър". 

Новата книга е продължение на предишния труд на автора "Новото смятане на планетата Земя". Сега в изданието се дават механизмите за умножение на много големи числа. Какво още предлага Илия Петров, чието досегашното откритие е получило признание в Европа, а името му е записано до това на Питагор, за да умножим наум, милиони, милиарди и още по-големи числа? 

"За тези умножения създадох цветни кодирани цифрови програми, които трябва да се фотографират в паметта на човека за бързото извършване на действията със записване на произведенията направо в един ред за секунди. Всички деца от всички страни проявяват интерес към новото българско смятане в аритметиката. Децата обичат големите работи, защото това е голяма работа - да умножаваш милиарди, милиони".

В книгата са описани точно стъпките за умножение, които са последователни и лесно се запомнят:

"Нашите деца могат да научат това умножение за 10 минути, но трябва да имат книжката. Те трябва да решават тези задачи само ако мислят. Главната задача е да се работи върху мислите, целта на тази книга е да научи децата да мислят", казва Илия Петров. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна