Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн петиция с настояване за оставката на вицепремиера Симеонов събра над 7000 подписа

Снимка: БГНЕС

Над 7000 души подкрепиха до тази сутрин петиция в интернет „във връзка с грозното изказване на вицепремиера Валери Симеонов по повод протеста на майките за деца с увреждания“, в която се иска незабавната му оставка.

Инициаторката на подписката Вергина Матева сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“, че подписите ще се събират до края на седмицата.

„Бях на работа, когато чух изказването на господин Симеонов и останах потресена. Виждали сме какви ли не изцепки от политическите ни лидери, обаче тази гавра с майки на болни деца ми дойде в повече. Следобеда на 19-и (октомври) започнах петицията. Радвам се, като виждам какъв голям отклик има и колко бързо набира популярност“, обясни тя.

Матева е организирала и протест в Ямбол, но въпреки обещанията в интернет за масово присъствие на самото събитие е имало далеч по-малко хора.

Масово подкрепата в подписката е от хора от големите градове, допълни тя. Едно от обясненията е, че младите хора, които работят с интернет, са в големите градове.

„Според мен има друг фактор - в малките градове доста често хората са сякаш по-притеснени от това, че обстоятелствата с намиране на работа и с ниски заплати ги притискат повече и сякаш са вглъбени повече в своето битие. Най-страшното е, че има един страх който виждам в коментарите -  четох коментари оттук, Ямбол:  „Е как да излезем на протест срещу партньорите на ГЕРБ, като кметът е от тази партия и които работят в общински предприятия, ще загубят работата“, каза Матева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени