Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета поредна загуба за Леброн Джеймс и "Лейкърс"

Леброн Джеймс наниза 32 точки и подаде 14 асистенции, но това не беше достатъчно.
Снимка: БТА

Дабъл-дабъл на Леброн Джеймс, както и на Джош Харт, не помогнаха на "Лос Анджелис Лейкърс" да се спаси от поражение у дома срещу "Сан Антонио Спърс" със 142:143 след продължение в дербито на деня.

 Джеймс вкара 32 точки и подаде 14 асистенции, докато Джош Харт завърши с 20 точки и 10 борби.

Това е трето поредно поражение за "езерняците", които все още нямат победа въпреки мощната селекция през лятото. Пат Милс вкара 6.8 секунди преди края, а тимът успя да се измъкне от изоставане от 6 точки в последната минута и 20 секунди на продължението. Иначе Леброн осигури продължението на "Лейкърс" с точна стрелба от тройката 2.4 секунди преди края на редовното време. Но пък пропусна два наказателни удара 12.8 секунди преди сирената.

За "Спърс" Ламаркъс Олдридж вкара 37 точки и взе 10 борби, ДиМар ДиРоузън добави 32 точки и 14 асистенции. "Сан Антонио" е с две победи и едно поражение, което се получи при предишното гостуване в "Портланд".

Шампионът "Голдън Стейт" постигна трета поледа в четири мача, след като разби със 123:103 "Финикс Сънс". Стеф Къри вкара общо 29 точки, като 15 от тях бяха реализирани в третия период, а освен това добави в личната си статистика 8 асистенции.

Ветеранът Кевин Дюрант вкара 22 точки, а Дреймънд Грийн вкара само 5, но пък подаде 8 от всичките отборни 35 асистенции. Старши треньорът на шампионите Стив Кър не беше особено щастлив от липсата на ритъм в играта на тима, но все пак прие със задоволство победата. Това е и 16-а поредна победа за "Уориърс" против "Портланд", което е най-дългата серия в историята на "Голдън Стейт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени