Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение в община Червен бряг заради срутен мост

| обновено на 24.10.18 в 12:02
Снимка: Пламен Христов /архив/

Частично бедствено положение бе обявено днес в община Червен бряг след срутил се мост на изхода на града. Учебните занятия са преустановени за три дни.

„Ние трябва да решим най-важното – за проходимостта на ученици и работещи. Това е основното, което още в днешния ден ще направим. От понеделник ще възстановим нормалната работа на училищата. Ще направим схемите, до колкото е възможно, на обходните маршрути. Днес има и аварийно събиране с пътните превозвачи, с които ще се направи корекция на маршрутите и на разписанията за движението на гражданите“, каза в „Хоризонт до обед“ Данаил Вълов, кмет на Червен бряг. Той каза още, че днес очаква специалисти, с които да бъде извършен оглед.

Вълов изрази опасения, че ще има затруднения с придвижването на „Спешна помощ“, но увери, че ще се направи всичко необходимо, за да не останат хората без пряк достъп до медицинска помощ.

„За съжаление ще бъде трудно стигането с линейки. Предполагам, че с плевенската „Спешна помощ“ ще направим маршрути, когато е необходимо към тези населени места да бъдат насочвани линейки от болниците в Книжа и Бяла Слатина, той като там достъпът ще бъде значително по-бърз, отколкото от Червен бряг. Няма да останат без пряк достъп до медицинска помощ“. 

Очаква се обследване и изясняване на причините за срутването на моста.

За движението има определен обходен маршрут - Червен бряг - Рупци - Радомирци - Горни Дъбник - Писарово - Искър - Глава - Койнаре - Чомаковци - Лепица - Сухаче - Горник.

Частичното бедствено положение е с обхват село Горник, село Сухаче, село Лепица, село Чомаковци, град Койнаре и село Глава. Причината за бедственото положение е прекъснатата пътна връзка с тези села заради авариралия мост над река Искър на изхода на град Червен бряг за село Горник. Поради големия обходен маршрут става критично обслужването на болни на хемодиализа, спешни случаи от филиала за Спешна медицинска помощ - Червен бряг, движението на училищните автобуси и изпълнението на разписанията на общинската и републиканската транспортни схеми, сметоизвозването, снабдяването на населението със стоки от първа необходимост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна