Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев в група със световния №1 на Мастърса

2
Адриан Андреев
Снимка: ITF

Беше изтеглен жребият за турнира на най-добрите осем в света при юношите и девойките в тениса в китайския град Ченду.

Адриан Андреев е в група „Шуай“, където са още световният №1 Цен Чун Хсин от Тайван, колумбиецът Николас Мейля и Му Тао от Китай.

17-годишният българин е спечелил единствения двубой срещу Цен, който беше миналата есен на турнира „Еди Хер“ в Съединените щати.

Петият в ранглистата Андреев е подводач в групата, от която първите двама продължават на полуфинал.

Сайтът на Световната тенис федерация (ITF) посвети статия на синеокия софиянец, в която се разказва за кариерата му до момента.

„Адриан има и титла от Големия шлем след като малко преди повече от месец той и Антонио Матошевич от Великобритания спечелиха US Open съвсем неочаквано, като надделяха на двойки над американците Емилио Нава и Аксел Нефве на тяхна земя.

По този начин Андреев стана едва вторият българин, който вкусва успеха на Откритото първенство на Съединените щати при юношите, след като Григор Димитров спечели на сингъл на “Флашинг Медоу” преди десетилетие през 2008 година.

Победата за Андреев в Ню Йорк бе последвана достигане до финала на Европейското първенство по юноши в Клостерс, Швейцария, където спечели първия сет, но беще победен от чеха Йонас Форейтек 6:7 (1) 7:6 (6) 6:3”, пише в статията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени