Eмисия новини
от 19.00 часа

Кюлче злато и сребърна монета „Година на кучето“ за медалистите от Буенос Айрес

Снимка: БОК

5-грамово кюлче злато и сребърна монета „Година на кучето“ получиха състезателите, които спечелиха медали от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Наградите бяха връчени на младите ни олимпийци от банката генерален спонсор на Българския олимпийски комитет.

"Това бе най-успешната в историята младежка Олимпиада за България. Спечелихме 10 медала, имаме шампиони и дори двойни златни медалисти и можем да поздравим спортистите и техните треньори за големия успех“, заяви генералният директор на банката Неделчо Неделчев на стилната церемония при връчването на наградите.

 С кюлчета злато бяха наградени всички носителите на златни отличия от Игрите и техните треньори.

Останалите медалисти и наставниците им получиха сребърна инвестиционна монета "Година на кучето", една от серията издавани от Новозеландския монетен двор по лунния календар. Монетата с тегло 1 тройунция е уникална с релефното си цветно изображение. Според преданията Годината на кучето носи успехи на всички, които се трудят упорито и уверено преследват целите и идеалите си.

От името на младите български олимпийци и техните треньори вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева връчи на ръководството на генералния спонсор специален подарък - националната табелка с подписите на българските състезатели.

"Благодаря на младите български състезатели, че ни поднесоха подобна радост, благодаря и на техните треньори, защото както е известно много глина има по света, но само под ръцете на добрите майсторите от нея се получава шедьовър. Нека приемем огромния успех на нашите представители в Буенос Айрес като част от силното желание на младите българи да докажат, че и ние можем в близко бъдеще да сме домакини на младежки олимпийски игри“, каза Йорданка Благоева.

 


Още от