Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магистрати от Военно-окръжната прокуратура в София се разследват заради пиянски скандал

Прокурор и следовател от Военно-окръжната прокуратура - София се разследват заради пиянски скандал в столично заведение, съобщиха от държавното обвинение. Двамата са заплашени и от дисциплинарно уволнение.

От прокуратурата не съобщават имената на двамата магистрати, нито кога е бил инцидентът.

Известното по случая е, че след употреба на алкохол те са предизвикали скандал с други посетители. На тръгване, пред входа на заведението, военният следовател демонстративно извадил законно притежаван пистолет "Глок 19" и пред напусналите вече помещението други граждани произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112 на място са пристигнали патрули на СДВР.  След като станало ясно, че предизвикалите скандала са военни магистрати, е повикана Военна полиция.

Военни прокурори и военен следовател са обискирали колегите си, иззели са оръжието и боеприпасите и са разпитали очевидците. За да се гарантира безпристрастно разследване, то е възложено на военни магистрати от Сливен.

Срещу пияните следовател и прокурор е започнало дисциплинарно производство. В прокурорската колегия на ВСС ще бъде внесено искане за дисциплинарното им уволнение, информират от държавното обвинение.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна